Levensweg

Mijn naam is Anco van Moolenbroek. Ik ben geboren in Scherpenisse (1968) en opgegroeid in Scheveningen. Na de middelbare school heb ik Nederlandse Landbouw (akkerbouw) gestudeerd aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten. Mijn eerste echte kennismaking met onderzoek was via een halfjaarstage bij een meerjarig onderzoek naar bosbemesting. In vervolg daarop deed ik een literatuurstudie naar de stikstofvoorkeur van diverse boomsoorten. Na de HAS kreeg ik een baan als onderzoeker bij het Proefstation voor Glasgroente en Bloemisterij. Ik deed daar onderzoek naar mineralenbalansen bij de teelt van anjers, rozen en sla. Ook onderzocht ik een wortelprobleeem bij komkommer.

De overstap van onderzoek naar onderwijs maakte ik in 1996 door Biologie te gaan doceren in het voortgezet onderwijs. Na enkele jaren fulltime lesgeven ging ik aan de slag als adjunct-directeur van een onderwijsafdeling. Na elf jaar Driestar College heb ik de overstap gemaakt naar de Passie te Utrecht als directeur. De volgende stap was de functie van rector van het Wateringse Veld College in Den Haag. Als interim bestuurder help ik nu Raden van Toezicht, scholen en teams om te ontdekken hoe het leven elke dag een beetje veiliger te maken. Als adviseur sociale veiligheid en gedrag help ik schoolteams om de sociale veiligheid te vergroten. Ook coach ik zowel individueel als teams. Mijn opleidingen als gecertificeerd partner van Management Drives zijn daarvoor een uitstekend instrument. En in 2023 rondde ik de opleiding tot systemisch coach af.

Promotie-Moolenbroek_29.06.2012_95In 2012 promoveerde ik aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar een onderwijsleerstrategie voor de gedragsbiologie in het VO.

Geef een reactie